Om CasaBaum


Nørregade 37, hvor Galleri Casabaum ligger, var i mange år ejet af Frellsen chockolade men i 2016 satte de ejendommen til salg og tømrermester Ditte Brolykke købte ejendommen og renoverede butikken og facaden så den idag står som den så ud i slutningen af 1800 tallet.


Galleri CasaBaum åbnede i juni 2014 med en udstilling af ægteparret Thomas Bjørnemose Andersen og Jannie Amsgaard Ebsens egne malerier, skulpturer og smykker.


Med tiden har andre kunstnere også udstillet og galleriet sælger dansk grafik og kunst.


Det er dog stadig deres egne værker og designs der bærer galleriet.Thomas Bjørnemose Andersen

er uddannet folkeskolelærer i billedkunst og autodidakt kunstner med base i Odense.

 

Efter et længere ophold på Island 2000-2002, udviklede Thomas Bjørnemose ideen med at bruge islandsk vulkansand som virkemiddel i sine malerier og der opstod en motivserie med vandfald, underjordisk energi og eksploderende lava. Farvepaletten er holdt i sort og hvid med farveindslag og lærredet er udfyldt med tykke lag vulkansk sand og akrylmaling, der fastholder den barske natur på Island.


Sten, jord og sand hjembragt fra historiske steder indgår i nye serier af malerier bla. Marnefloden 1.verdenskrig, Belfast og Londonderry.

Oftest er baggrunden sort med lag af spartel, jord og sten blandes med maling. Stærke farver lægges der efter ovenpå sammen med diverse

effekter som fx. plastiksoldater eller playmobil-vejskilte, der fremhæver motivet.


Han arbejder også med finurlige skulpturer af sammensmeltede moderne genstande.


Jannie Amsgaard Ebsen

er uddannet arkæolog og konsevator.


Hun bruger islandsk fiskeskind og

pigrokkeskind til hendes smykkedesign.

 

God fornøjelse!